Comunicate de presa

Norica Nicolai: Ce să înțeleg când afirmi că este nevoie să renunțăm în totalitate la proprietate și la familie, idei ce apar în ideologia neomarxistă?

În cadrul unei conferințe la care am participat recent la Ploiești, un membru USR-Plus (înțeleg că ei participă la toate conferințele și manifestările ALDE) îmi spunea că afirmația mea că dânșii promovează ideologii neomarxiste este una hazardată.

Nu mă bucur deloc să fiu confirmată cu privire la ideologia acestui partid de afirmațiile unei domnișoare despre care domnul Cioloș spunea că este ”roata motrice” din spatele partidului. Să cred că prin roată motrice se poate înțelege ideologul partidului?

Ce să înțeleg când afirmi că este nevoie să renunțăm în totalitate la proprietate și la familie, idei ce apar în ideologia neomarxistă americană, dar și europeană? Pentru că în această zonă ne aflăm și în cazul recentei inițiative din Franța ca în școli să nu se mai utilizeze cuvintele mamă și tată, ci părinte unu și părinte doi.

Dincolo de faptul că putem ironiza aceste afirmații, trebuie să înțelegem foarte clar că există oameni care cred cu adevărat în ideea a anula proprietatea și familia, nu numai ca baze ale societății, dar și ca elemente fundamentale ale clasei de mijloc.

Consider că, în momentul de față, USR-Plus trebuie să dea o explicație dacă susține aceste afirmații sau dacă se delimitează de ele pentru că, din păcate, de când aceste partide sunt prezente pe eșichierul politic românesc, nu am văzut nimic care să contureze o ideologie, ci dimpotrivă, luări de poziție care pot fi considerate în tendințe de către unii, dar pot avea efecte periculoase, în măsura oamenii care le iau ajung într-o zi în posturi de decizie ale statului.

De asemenea, vă propun să vizionați materialul video de mai jos pentru a înțelege mai bine ce este neomarxismul cultural.