Comunicate de presa

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, interventie in Parlamentul European: Asumati-va responsabilitatea, domnule Presedinte, ca sa fim siguri ca abuzurile nu se vor mai repeta

„Ati vorbit frumos despre Uniunea Europeana si ma bucur pentru ca sunt o mare sustinatoare a proiectului european! Dar vorbind despre responsabilitate ati omis sa mentionati abuzurile savarsite in timpul mandatului dvs., in numele unei cauze corecte si care trebuie sa continue, lupta anti-coruptie, dar din pacate folosita adesea pentru jocuri de putere. In timpul mandatului dvs. a fost semnat un nou protocol secret intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul General, prin care procurorii deveneau supusii serviciului de informatii, fiind obligati sa raporteze evolutiile din anchetele lor. O consecinta a acestor protocoale secrete a fost situatia a zeci de procurori si judecatori, inclusiv de la Curtea Constitutionala, acuzati de fapte inexistente, hartuiti ani de zile, fiind achitati in final. Asa a fost afectata independenta magistratilor.

Asumati-va aceasta responsabilitate, domnule Presedinte, ca sa fim siguri ca abuzurile nu se vor mai repeta”, a spus europarlamentarul ALDE Renate Weber in cadrul interventiei din Parlamentul European, cu prilejul prezentei presedintelui Klaus Iohannis.