Comunicate de presa

Claudiu Daniel Catana, președinte TLDE: „Mesajul xenofob și plin de ură al lui Alexandru Cumpănașu trebuie sancționat dur, chiar și pe cale legală”

Mesajul xenofob pe care Alexandru Cumpănașu l-a lansat public, ca reacție la declarația pe care Călin Popescu-Tăriceanu a avut-o privind alianța primarilor din Vest, nu își are locul în niciun stat democratic. Acuzațiile lansate de acesta sunt complet deplasate, ele aducând mai degrabă aminte de metodele securiste dinainte de 1989, când se folosea aceeași placă cu trădarea de țară pentru a-i acuza pe dușmanii sistemului.
Acest mesaj nociv prin care se incită la ură și se aruncă în spațiul public acuzații specifice reprezentanților partidelor extremiste trebuie sancționat chiar și pe cale legală de adevărații reprezentanți ai societății civile, cei care trebuie să se dezică de acest om de paie, Alexandru Cumpănașu.
În 2018, după aproape 30 de ani de democrație postdecembristă, acest gen de discurs pe care îl promovează Alexandru Cumpănașu amintește de acuzațiile xenofobe din vremea în care Partidul România Mare era activ. De altfel, prin discursul public pe care îl promovează, Alexandru Cumpănașu arată ca un nou Vadim Tudor, fără însă a avea minima abilitate de a mânui cuvintele, pe care acesta din urmă o avea.
Încă o dată, acest domn Cumpănașu dovedește că este unul dintre cele mai alunecoase personaje existente în România. Ba se prezintă drept ONG-ist preocupat de implementarea democraţiei, ba îl vezi luptător pentru patrie și popor, ba se dă drept ziarist. De fapt, acesta nu e nimic altceva decât o formă fără fond, un pretins ONG-ist care a încasat bani buni din parteneriatele cu instituții publice. Prin toate asociațiile pe care le-a înființat, Alexandru Cumpănașu și-a creat imaginea de mare luptător pentru dezvoltarea României, însă în realitate nu a făcut decât să își construiască o mașinărie de tocat bani publici, care nu produce nimic util pentru România.
Ca președinte al TLDE, vreau să reiterez faptul că inițiativa primarilor din vestul României este un demers pe care îl putem considera absolut normal, spre binele comunităților pe care le reprezintă. În același timp, această inițiativă demonstrează incapacitatea politică a actualei conduceri a PNL de a promova o agendă constructivă pentru dezvoltarea României. Agenda PNL se rezumă la „Jos Puterea!”, iar acțiunile ale acestui partid urmăresc doar distrugerea adversarilor, prin orice metodă. De altfel, nu mă miră că actualul PNL și-a găsit un aliat de nădejde în persoana lui Alexandru Cumpănașu, un personaj insalubru prin discursul său xenofob.