Comunicate de presa

Bogdan Ștefanachi, candidat ALDE pentru Parlamentul European: „Noi înșine trebuie să ne asumăm și să promovăm, cu profesionalism și cu patriotism, locul și rolul pe care România le merită în UE”

„Decizia de a ma implica in spatiul politic alături de ceilalți colegi din ALDE și participarea mea la prima campanie electorala, cea de europarlamentare, a decurs din dorinta de a profesionaliza agenda de dezbateri politice electorale.

Cred ca as putea aduce un plus in ceea ce inseamna dezbaterile europene, provenind dintr-un mediu academic specializat in aceasta zona. Cred, de asemenea, ca intr-o oarecare masura, vocatia  profesorului se intalneste cu cea a omului politic, in refuzul de a transforma faptele in fictiuni sau cuvintele  in simple promisiuni si sper ca dupa o anumita perioada, pe care o sa o desfasor in spatiul acesta politic, intalnirea  de destine si de vocatii  sa se transforme si intr-o realitate.  Cred, de asemenea, ca dezbaterile europarlamentare  trebuie sa paraseasca  cumva spatiul acesta  specific national.

Apare din ce in ce mai evident necesitatea unui discurs relegitimator al Uniunii Europene in conditiile unei profunde crize instituționale. O tema ceva mai veche și care, din păcate, pare ca-si pastreaza in mod constant actualitatea, este cea a deficitului democratic la nivelul Uniunii Europene. Acest subiect ar trebui sa reprezinte o preocupare constanta pentru reprezentantii Romaniei in Parlamentul European, in conditiile in care  Romania este un stat extrem de important, ca dimensiune si ca pondere, atat demografic, cât si teritorial in Uniunea Europeana.

În acest context, noi înșine trebuie să ne asumăm și să promovăm, cu profesionalism și, aș adăuga, cu patriotism,  locul și rolul pe care România le merită în Uniunea Europeană”, a spus Bogdan  Ștefanachi, candidat la europarlamentare (loc 13) la conferința de presă de la ALDE Iași.