Comunicate de presa

ALDE Sector 6 a celebrat Ziua Femeii printr-un eveniment special

Filiala ALDE Sector 6 a organizat joi seara un eveniment dedicat celebrării „Zilei Internaționale a Femeii”, la care au participat peste 200 de doamne și domnișoare. Prin acest eveniment, conducerea filialei ALDE Sector 6 a dorit să își arate prețuirea față de doamne și domnișoare, față de colegele de partid.

Evenimentul organizat de filiala ALDE Sector 6 a devenit o tradiție pentru membrii acesteia. Este un gest mic, prin care ALDE Sector 6 dorește să își exprime recunoștința pentru persoanele care ne fac viața mai frumoasă.

La eveniment au participat și trei dintre candidații pentru alegerile europene din acest an: europarlamentarul Norica Nicolai, profesorul universitar doctor Daniel Barbu și Tudor – Tim Ionescu, consilier general al Capitalei.

Norica Nicolai le-a spus doamnelor prezente că: „Multe femei trebuie să se implice în luarea deciziilor, nu doar în familie, ci și în comunitate, pentru că cel mai bun „bărbat” pentru o slujbă este o femeie”.

„Aș vrea să vorbesc despre noi, despre femei și, deși e o perioada dificilă pentru Europa, pentru România cu multă violență, multă superficialitate, atât de puțină responsabilitate, mult prea imprevizibilă în ceea ce privește viitorul nostru, se întâmplă și ceva pozitiv. Din ce în ce mai multe femei ajung să conteze în decizie. Nu știu dacă în viitor politica se va feminiza, dar cu siguranță știu că multe femei trebuie să se implice în luarea deciziilor, nu doar în familie, ci și în comunitate, pentru că cel mai bun „bărbat” pentru o slujbă este o femeie. Creativitate, responsabilitate, respect, omenie, echilibru, sunt atâtea calități de care avem nevoie în ziua de astăzi, iar ce mă bucură și este pozitiv este faptul că sunt atâtea femei ce au aceste calități”, a spus europarlamentarul ALDE.

Profesorul Daniel Barbu le-a vorbit doamnelor și domnișoarelor prezente la eveniment despre ce este politica și cum femeile pot „da o brumă de frumusețe” activității politice.

„Sunt sincer emoționat să văd aici militanți și liberali din sectorul 6. Este o explozie de frumusețe și energie în această sală. Aș vrea să discut despre ce ar trebui să fie politica, iar cea mai simplă definiție pe care o putem da politicii este aceea de a găsi un răspuns la o chestiune care pare extrem de simplă, dar este extraordinar de dificilă. Politica reprezintă un teren de competiție între opinii, alternative și ar trebui să fie, în ideal, un teren de competiție pașnică, civilizată, elegantă. Politica are ca obiect fericirea noastră, nu fericirea colectivă, ci fericirea fiecăruia dintre noi. Ori una din componentele fericirii este frumusețea, iar politica actuală este foarte urâtă și acum trebuie să ne gândim dacă putem da o brumă de frumusețe inspirându-ne de la doamne și domnișoare”, le-a spus profesorul Barbu reprezentantelor ALDE Sector 6.

La rândul său, Bogdan Trifan, președintele ALDE Sector 6, le-a transmis tuturor doamnelor și domnișoarelor „o primavară frumoasă și să rămâneți la fel de frumoase și pline de viață”. Bogdan Trifan a vorbit despre însemnătatea anului electoral 2019, subliniind faptul că ALDE este avantajat în cele două runde de alegeri de faptul că președintele partidului este Călin Popescu-Tăriceanu, dar și de persoanele pe care ALDE le propune pe lista pentru europarlamentare.

„Urmează un an electoral greu în care avem alegerile pentru Parlamentul European și alegerile prezidențiale. Aceste alegeri reprezintă doi pași importanți pentru România. Avantajul nostru principal ca partid este dl. președinte Călin Popescu-Tăriceanu, dar și lista de candidați la alegerile pentru Parlamentul European, pe care regăsim personalități precum dna. Norica Nicolai, dl. Daniel Barbu, dl. Ovidiu Silaghi. Toți acești candidați își doresc să reprezinte cu mândrie și respect România, au puterea să apere interesele românilor în Europa și, cel mai important, cred în România”.