Comunicate de presa

Viorel Ilie: „Implicarea ACoR în actul legislativ trebuie să fie mai activă pentru a avea o legislație fundamentată pe nevoia reală a administrației”

By 23 iulie 2019 No Comments

Luni, 22 iulie, am participat în numele domnului președinte C.P. Tăriceanu și al partidului Alianța Liberalilor și Democraților la dezbaterea din cadrul sesiunii extraordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, la invitația lansată de către domnul președinte Emil Drăghici.  

 Subiectul cel mai important pe care l-am abordat în alocuţiunea mea a fost legat de Legea de aprobare a Ordonanței de urgență numărul 57/2019 privind codul administrativ, care se află acum în procedură parlamentară. În calitate de fost primar și actual senator, le-am lansat invitaţia tuturor structurilor asociative de municipii, orașe, comune și județe să poarte discuții cu parlamentarii, pentru a avea susținere și a contribui cu modificările strict necesare astfel încât dezbaterile din Parlament să se încheie cu un vot în favoarea codului administrativ.

Ca ministru pentru relația cu Parlamentul, i-am asigurat pe cei prezenți la dezbatere că sunt un partener deschis și i-am încurajat să participe cu puncte de vedere la dezbaterile care au loc în comisiile parlamentare. Astfel, am subliniat că implicarea ACoR în actul legislativ trebuie să fie mai activă pentru a avea o legislație fundamentată pe nevoia reală a administrației necesară dezvoltării durabile a României.