Comunicate de presa

Tabăra politică de vară a CSLDE

By 28 iulie 2019 No Comments

În perioada 25-28 iulie 2019 a avut loc cea de-a doua ediție a Taberei Politice de Vară a Clubului Studenților Liberalilor și Democraților, în localitatea Murighiol, Tulcea.

La această ediție au participat peste 50 de studenți din toată țara, reprezentanți ai organizațiilor județene CSLDE.
Tabăra Politică de Vară de anul acesta a avut ca și concept „Smart Leadership”. De-a lungul celor 3 zile, tinerii studenți au învățat de la trainerii Institutului de Studii Liberale ce presupune să fii un lider bun, cum reușești să te menții astfel, tipologiile de lideri și despre ce înseamnă o comunicare eficientă atât în interiorul organizației, cât și cu simpatizanții.

Pe parcursul Taberei Politice, pentru a susține conceptul de „Smart Leadership” , au fost invitați să vorbească despre democrație și liberalism, dar și despre evoluția politică și o carieră în politică, lideri precum Andrei Gerea – vicepreședinte ALDE, Marian Cucșa – vicepreședinte ALDE, Octavian Popa -președinte ALDE Tulcea, Ionel Petre – președinte ALDE Dâmbovița, Claudiu Daniel Catana – președinte TLDE și Cristian David – președinte ISL.

Alături de noi a fost prezent și Tudor Tim-Ionescu, vicepreședinte TLDE, care a interacționat cu membrii Taberei Politice pe subiectul comunicării politice, atât în interiorul organizației cât și în afara acesteia. Tudor Tim-Ionescu a punctat și importanța unei comunicări eficiente între lideri și susținători.

„Apreciez că această ediție a fost una de succes, i-am văzut pe participanți foarte activi la cursuri, s-au bucurat de informațiile prezentate, au legat prietenii și astfel s-a închegat o echipă frumoasă care cu siguranță va fi pregătită pentru a ajuta studenții din întreaga țară.
Vreau să menționez că un alt subiect de discuții intense a fost candidatura președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu la funcția de Președinte al României. Noi, studenții din întreaga țară vom fi mândri să avem ocazia să îl susținem în acest demers. Suntem conștienți că drumul acesta este cel potrivit atât pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu, cât și pentru noi, așa că îi suntem alături”, a punctat preşedintele CSLDE, Silviu- Ionuţ Stănică.

Tabăra Politică de Vară a CSLDE s-a aflat la cea de-a doua ediție, prima ediție desfășurându-se tot în Murighiol, Tulcea, în perioada 12-15 iulie 2018. În urma acesteia, studenții au creat conceptul „Start Smart”, concept pe baza căruia au fost și sunt dezvoltate proiecte pentru studenții din întreaga țară.