Comunicate de presa

Senatorul ALDE, Dorin Bădulescu: „PNL sub conducerea lui Orban dă atacul la CCR”

By 8 iulie 2019 No Comments

„Dacă nouă nu ne convine, atunci trebuie schimbat”, cam asta e concluzia anunțului făcut de Ludovic Orban și înțelepții din PNL cu privire la modificarea legii de organizare și funcționare a CCR. Îmbărbătați de scorul din alegeri, considerând că totul li se cuvine, PNL sub conducerea lui Orban dă atacul la CCR. Frustrarea o fi mare în Modrogan și la Cotroceni dacă s-a ajuns până acolo încât să se ordone atacul la CCR. Și de ce acest lucru? Pentru că CCR nu a decis în sensul dorit de PNL și Klaus Werner Iohannis în unele situații. Ipocrizia este, însă, foarte mare la PNL, pentru că atunci când le-a dat dreptate, CCR a fost bună, ridicau în slăvi Curtea.

Până azi nu a mai fost vreun partid care să anunțe că își dorește să schimbe legea de organizare și funcționare a CCR, nici măcar atunci când Băsescu era salvat de la demitere de decizia CCR. Ba dimpotrivă, de fiecare dată când cineva critica CCR în acea perioadă, instituțiile europene, liderii europeni săreau ca arși să nu fie atinsă Curtea condusă la vremea respectivă de fostul deputat PD, Augustin Zegrean.

De fapt ce vor cei din PNL? O Curte Constituțională care să nu decidă conform Constituției și principiilor statului de drept, ci conform unor ordine primite din diverse păduri de lângă București.

De ce vor asta? Să nu se îmbete cineva cu apă rece că este vreun proiect gândit de Orban. Nu. Sub nicio formă. Actuala Curte a dat niște planuri peste cap în cadrul sistemului și a stricat jocurile multor băieți cu ochi albaștri. De aceea a ajuns incomodă.

Păi, după ce CCR spune că protocoalele secrete sunt neconstituționale, după ce îți spune că atât completurile de 5, cât și cele de 3 de la ICCJ au fost constituite ilegal, după ce îți confirmă CCR faptul că doamna Kovesi a încălcat de 3 ori Constituția și, mai mult, spune că trebuie să plece din funcția de procuror șef al DNA, cum să nu reacționeze sistemul? Și cum mai bine, dacă nu prin unealta sa Ludovic Orban?

P.S. Sunt curios cum vor reacționa instituțiile internaționale la această dorință de a schimba legea de funcționare și organizare a CCR-ului. Oare vor avea ceva de comentat cei din GRECO, Comisia de la Veneția sau Comisia Europeană?