Stiri

Precizări cu privire la statutul domnului Ion Ariton în cadrul ALDE

Ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la presupusa demisia domnului Ion Ariton din funcția de președinte al ALDE Sibiu, facem următoarele precizări.

1) În cadrul ședinței Biroului Politic Central al ALDE din data de 22 ianuarie s-a hotărât suspendarea din funcțiile de conducere de la nivel local și central, pe o perioadă de 6 luni, conform art. 20 lit. B) din Statutul ALDE, a membrilor BPC cu restanțe la plata cotizațiilor mai mari de 6 luni. Persoanelor vizate de această decizie li s-a acordat ca termen de grație pentru plata restanțelor data de 31 ianuarie.

2) Domnul Ion Ariton a figurat la data de 31 ianuarie cu o restanță la plata cotizației de 15 luni de zile. Astfel, neplata până la termenul prevăzut în decizia BPC ALDE din 22 ianuarie, a atras după sine suspendarea domnului Ion Ariton din funcțiile de conducere, inclusiv din funcția de președinte al ALDE Sibiu.

3) Înștiințarea de suspendare din funcția de președinte al ALDE Sibiu i-a fost transmisă domnului Ion Ariton pe data de 6 februarie.

4) Totodată, Biroul Politic Executiv al ALDE din data de 14 februarie a decis numirea în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Sibiu a domnului Gabriel Florea.

Așadar, având în vedere cele prezentate, domnul Ion Ariton nu avea din ce funcții de conducere să își dea demisia, în condițiile în care de două săptămâni a fost înlocuit de domnul Gabriel Florea.