Stiri

Cunoscutul cercetător clujean Radu Silaghi-Dumitrescu este noul preşedinte al organizaţiei Cluj-Napoca a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE)

ALDE Cluj a numit o nouă conducere la organizația din Cluj-Napoca. Noul președinte este dl. conf. univ. dr. Radu Silaghi-Dumitrescu. Domnia sa a deschis lista pentru Senat a ALDE Cluj la alegerile parlamentare din 2016 și este de anul acesta și coordonator al comisiilor de specialitate ALDE la nivelul județului Cluj.

Radu Silaghi-Dumitrescu este cadru didactic universitar, cu o experiență de 20 de ani. Deține două doctorate în chimie (unul obținut în SUA și unul la Cluj-Napoca) și experiență în cadrul CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice) și CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare). Este autor a peste 200 de publicații științifice, cu domenii de interes din chimie, biochimie, dar și studii interdisciplinare cu implicații socio-umane. Nu în ultimul rând, s-a remarcat prin articole în presă despre necesitatea combaterii pseudoștiinței.

De numele lui Radu Silaghi-Dumitrescu se leagă şi proiectul de cercetare ce vizează producerea sângelui artificial, util în cazul unor intervenţii chirurgicale sau în cazul accidentelor în care se pierde mult sânge.