Comunicate de presa

Călin Popescu-Tăriceanu, principalul pericol pentru Klaus Iohannis

By 12 iulie 2019 No Comments

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, rămâne în continuare principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis în bătălia pentru alegerile prezidențiale, potrivit celui mai recent sondaj realizat de CURS. Liderul ALDE este cel mai bine poziționat dintre toți posibilii contracandidați ai președintelui Klaus Iohannis.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, Călin Popescu-Tăriceanu se situează pe locul al doilea în preferințele românilor în cadrul sondajului realizat de CURS. Președintele ALDE ar obține 21% din voturile românilor, fiind următorul după Klaus Iohannis, cu 41%.

Sondajul CURS mai arată că Laura Codruţa Kovesi ar obține 11%, Dan Barna din partea USR – PLUS 9%, Eugen Teodorovici (dacă ar candidat din partea PSD) 5%, Corina Creţu cu 4% şi Kelemen Hunor cu 2%.

O decizie la nivelul coaliției PSD – ALDE cu privire la candidatul pentru alegerile prezidențiale urmează să fie luată în perioada următoare.

„Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pe 9 iulie după ședințele forurilor de conducere ale ALDE.