Călin Popescu-Tăriceanu

PROFESOR

ANTREPRENOR

PRIM-MINISTRU

Un liberal autentic

Călin Popescu-Tăriceanu a fost dintotdeauna un liberal autentic. La începutul anilor ’90 a fost unul dintre liderii care au reclădit mișcarea liberală din   România. În acei ani tulburi, a susținut democrația, libertatea de  exprimare și respectarea drepturilor cetățenilor.
În același timp, a încurajat inițiativa și valorile liberale în zona economică, fiind una din vocile în favoarea economiei de piață și împotriva etatismului. Nu s-a limitat doar la a susține aceste valori, ci a fost și unul dintre oamenii care și-au asumat riscuri în economia reală. A fondat un post de radio care în anii ’90 a fost sinonim cu încurajarea libertății de exprimare, cu susținerea democrației și … a muzicii bune: Radio Contact.


România a aderat la Uniunea Europeană sub conducerea unui liberal

Călin Popescu-Tăriceanu a condus Guvernul României, când țara a parcurs  pașii finali spre drumul european. Pe 1 ianuarie 2007, România a devenit stat-membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. De atunci, românii se bucură de libertatea de a călători în statele UE, de a munci și de a trăi ca și cetățeni  europeni. Tot în acei ani, prin introducerea cotei unice și a unor politici liberale, am avut cea mai mare creștere economică post-decembristă.


Lupta împotriva dezbinării, a statului drepți și pentru drepturile și libertățile cetățenilor

Ultimii ani au adus un asediu la adresa drepturilor și libertăților românilor. România a ajuns statul UE cu cele mai multe procese pierdute la CEDO, iar românii sunt cei mai ”ascultați” cetățeni din statele democratice. Zi de zi sunt dezvăluite noi nume ale unor români care sunt victime colaterale într-un  război pentru putere. Un război în care reprezentanți ai unor instituții, numiți nu aleși prin vot democratic, vor să ia deciziile privind drumul României. Românii sunt dezbinați și le sunt oferite false ținte, în speranța că vor accepta să li se asculte telefoanele și să li se îngrădească drepturile și libertățile.
Călin Popescu-Tăriceanu a fost unul dintre puținii lideri care au avut curajul să susțină statul de drept și libertatea fiecărui român. În toți acești ani, a fost și una din vocile care au urmărit echilibrul și reîntoarcerea la obiectivele reale ale României.


Un obiectiv care să îi unească pe români: România, a șaptea putere economică a U.E.

România își poate crește influența în Uniunea Europeană și deveni a şaptea putere economică. Asta înseamnă că românii vor avea venituri comparabile cu cehii, slovenii, sau chiar francezii sau spaniolii. Înseamnă că localități în care acum mai există 1-2 angajatori importanți, vor reveni la viață. Înseamnă dezvoltare și civilizație.

Pentru a ajunge acolo, avem nevoie de o Românie a dialogului, o Românie a echilibrului, care să fie unită în jurul obiectivelor care le vor schimba cu  adevărat viața în bine cetățenilor.

O Românie în care mai există abuzuri împotriva cetățenilor rămase  nesancționate și în care drepturile și libertățile oamenilor sunt respectate, iar inițiativa în zona economică încurajată.

O Românie, cu cel puțin 20-30 companii românești în top 100 cele mai mari companii care activează în țară.

O Românie liberă și prosperă pe care vă chem să o construim împreună!