Comunicate de presa

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj : „USR și neînființatul partid al domnului Ciolos nu mai au răbdare în Opozitie. Să ceri alegeri anticipate acum este dovada supremă a lipsei de responsabilitate a acestor partide ”

Este dreptul constituțional al partidelor de Opoziție să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului.

Dacă PNL, USR, PMP @Co apreciază că e normal și responsabil să depună moțiune de cenzură la adresa unui guvern care a crescut economia și salariile, cu câteva zile înainte de aniversarea Centenarului Marii Uniri  să o facă.

Consider că apelul la alegeri anticipate, făcut în acest moment de USR și neînființatul partid al domnului Cioloș este expresia elocventă a ruperii de realitate a acestor partide și a liderilor lor nerăbdatori să guverneze. Cioloș și compania au arătat ce pot la putere în 2016 – cel mai zero an al guvernărilor din ultimul deceniu. Graba lor este  justificată doar de ambiții politice, nu de vreun exercițiu de patriotism și responsabilitate pentru cetățeni.

Majoritatea guvernamentală este una stabilă, România înregistrează rezultate bune în economie și își va respecta angajamentele europene, inclusiv cele legate de ținta de deficit. Încrederea opiniei publice în actuala majoritate este una stabilă de asemenea, ceea ce arată că votul acordat în decembrie 2016 nu este renegat de către cei care ni l-au acordat.

Nu există, prin urmare argumente solide în favoarea alegerilor anticipate decât în mintea orbită a lui Cioloș @Co, pentru care nimic nu contează: nici Centenarul, nici reușita României în mandatul de Președinție rotativă a Consiliului UE, nici voința românilor, ci doar visele lor deșarte de mărire!